Archive by Author

Duurzaamheidsprijs 2015 gaat naar Dommelbimd

16 okt

8 oktober , werd in het Gemeentehuis de Duurzaamheidsprijs uitgereikt aan Stichting Dommelbimd.  Dommelbimd werd gekozen uit een record aantal van 12 inzendingen en voordrachten. De organisatie was dit jaar in handen van Lokale Agenda 21. De cheque van 1000 euro en bijbehorende oorkonde werden aan het slot van een drukbezochte duurzaamheidsavond overhandigd door wethouder Peter van de Wiel.

 

8 oktober Duurzaamheidsprijs 2015

5 okt

Uitnodiging voor de  bijeenkomst over duurzame ontwikkeling 

op donderdag 8 oktober 2015.   

Boxtel, 29 september 2015.

Geachte heer, mevrouw,

Op donderdag 8 oktober organiseert de plaatselijke Werkgroep Lokale Agenda 21 een avond met activiteiten in de duurzame sfeer.

Belangstellenden zijn van harte welkom. Verschillende Boxtelse groepen die actief op het gebied van duurzaamheid kunt u hier ontmoeten. Wij stellen uw aanwezigheid op prijs.

Agenda:

De bijeenkomst start om 17.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis, ingang aan Dr Van Helvoortstraat met een informeel samenzijn tijdens een eenvoudige maaltijd.

18.00 uur opening door voorzitter Lokale Agenda 21 Betsie van der Sloot

18.05 uur welkomstwoord door wethouder Peter van der Wiel
18.15 uur de diverse groepen die actief zijn op het gebied van duurzaamheid krijgen de gelegenheid om in het kort te vertellen wat ze zoal doen

19.00 uur: gastspreker J. Frencken van duurzaam Best over duurzaam bouwen

19.20 uur: discussie in groepen naar aanleiding van een thema

20.00 uur Gastspreker Joost Barendrecht Projectleider Provinciaal Programma Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid over zijn  kijk op de duurzaamheid

20.30 uur  uitreiking van de Boxtelse duurzaamheidsprijs 2015 door de jury voorzitter. Deze prijs is in het verleden al vijf keer eerder uitgereikt. De prijs is een geldbedrag dat de winnaar zal besteden in de duurzame sfeer.

Om 21.00 uur afsluiting van deze bijeenkomst met aansluitend  een gezellig samenzijn

 

Wilt u deelnemen aan de maaltijd of  een korte presentatie houden graag even doorgeven aan secretaris Johan van den Biggelaar jbi@Boxtel.nl

Met vriendelijke groeten,

Betsie van der Sloot – van der Heijden, voorzitter Lokale Agenda 21 Boxtel

 

8 maart 2015

5 mrt

 

Internationale Vrouwendag
zondag 8 maart 2015
vrouwendagaanvang 16.30 uur
locatie: St. Ursula
(Baroniestraat 12)
Entree: € 2,50 (inclusief maaltijd, bingo en hapjes) te betalen bij de ingang.
Programma:
15.30 zaal open
16.30 opening met muziek
17.00 Bon Ku Ne, Antilliaanse bingo
17.30 modeshow door Zonnefleur
17.45 internationale maaltijd
18.45 aan tafel met…. Talentvolle en bijzondere vrouwen
19.15 uitdagende workshops
20.45 zang-duo
21.00 Wereldkoor
21.30 feestavond met internationale hapjes
23.00 afsluiting

Kom 5 oktober naar de appelproeverij

23 sep

poster appelproeverij_page4_image28poster appelproeverij_page4_image21poster appelproeverij_page4_image27

 

 

 

 

APPELPROEVERIJ

Op zondag 5 oktober
van 12.00 uur tot 16.00 uur
wordt in de oude boomgaard
nabij het gemeentehuis een
appelproeverij gehouden.
U krijgt de gelegenheid om gratis
te proeven van verschillende
appelsoorten.
Het assortiment omvat ruim 40
verschillende soorten appels. Ook eigengemaakte appeltaart
kunt u proeven.
Inwoners van de gemeente Boxtel, die een eigen
boomgaard(je) hebben, worden uitgenodigd om met wat
appels en/of peren naar de unieke boomgaard bij het
gemeentehuis komen om de bezoekers te laten proeven van
lekkere, vaak niet bekende soorten appels en peren.
De eigenaren mogen ook hun eigen fruit verkopen.
Ook kunt u eigengemaakte jams, appeltaart (etc.) laten
proeven en verkopen. U kunt beschikken over een gedeelte
van de marktkraam.
Wilt u gebruik maken van een gedeelte van een
marktkraam, neem dan contact op met
Gerard Buiks, tel. 0411675171 of Betsie van der Sloot,
tel. 0411631503, betsie@vandersloot.demon.nl
De appelproeverij wordt gehouden op zondag
5 oktober, tussen 12.00 uur en 16.00 uur
en maakt deel uit van de herfstfair op de markt.
De appelproeverij en fruitpers zijn te bezoeken
in en rondom de oude boomgaard.mobiele fruitpers

 

 

 

 

 

Lezing ” Het geluk van een volwassen economie”

2 sep

Donderdag 2 oktober 2014: Lezing door Christiaan Hogenhuis

 Het geluk van een volwassen economie

 Op donderdag 2 oktober a.s. organiseren Transition Town, Protestantse Gemeente Boxtel en Lokale Agenda 21 een lezing door Christiaan Hogenhuis.De lezing vindt plaats op donderdag 2 oktober a.s. om 20.00 uur in de Protestantse Kerk, Clarissenstraat 18 in Boxtel. De toegangsprijs is € 5,- incl. een kopje koffie of thee. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, deze is open vanaf 19.30 uur.

Christiaan Hogenhuis heeft diverse boeken geschreven, het meest recente is “De ceder en de saxofoon“. Hij werkt bij de interkerkelijke stichting OIKOS aan duurzame ontwikkeling en economie (met name de waardenkant ervan), en aan de relatie met spiritualiteit.

Na de eerdere lezingen in de Protestantse Kerk over de relatie tussen mens en natuur, gaat Hogenhuis thans in op de inkleuring van de begrippen duurzaamheid en welvaart (en gerechtigheid en ontwikkeling), en op de vraag wat dat betekent voor het functioneren van de economie, inclusief de vraag of economische groei nog wel kan. Hoe maak je de verbinding tussen de persoonlijke bezinning en de maatschappelijke verandering die nodig is? En hoe neem je belemmeringen weg om tot duurzaam gedrag te komen?

De Smaak van Boxtel, seizoen 2014-15

13 jul

De Smaak van Boxtel, seizoen 2014-2015.

De kookavonden van De Smaak Van Boxtel zijn een doorslaggevend succes. Er wordt gekookt door vijf Boxtelaren die van oorsprong  niet uit Nederland komen. Men leert gerechten maken uit verschillende landen. Het twaalfde seizoen gaat nu van start.                                                                                                                                                                                                                                De keukenstudio is onderdeel van restaurant Open Hof (Baanderherencollege), Van de Voortweg 14.  Aanvang van de avonden is 18.30 uur.

  • Tijdens de avond helpt u de kok bij de bereiding van één gang van het 5-gangen menu.
  • De bijdrage in de kosten bedragen € 8 per deelnemer die op de avond kan worden betaald.
  • Wilt u graag samen met andere personen inschrijven dan is dit mogelijk.
  • U kunt zich ook als groep inschrijven maximaal 25 personen.
  • U kunt zich opgeven per e-mail naar Lokale Agenda 21: la21c.torres@gmail.com

U kunt een keuze maken uit de volgende data:

24-9-14 /  8-10-14  / 10-12-14  /     21-01-15  /  11-02-15  /  25-03-15

 

Vooraankondiging Appelproeverij 5 oktober

13 jul

Vooraankondiging Appelproeverij 

Op zondag 5 oktober wordt in de oude boomgaard nabij het gemeentehuis van 12.00 uur tot 16.00 uur een appelproeverij gehouden tegelijkertijd met de  herfstfair op de Markt. Je kunt gratis proeven van wel 40 soorten appels.

Inwoners van de gemeente Boxtel, die een eigen boomgaard(je) hebben, kunnen met  appels en peren naar de unieke boomgaard bij het gemeentehuis komen om de bezoekers te laten proeven van lekkere, vaak niet bekende soorten appels en peren. Zij kunnen het eigen fruit ook verkopen of laten persen tot houdbaar sap.

 

Doe mee met LA21

13 jul

****

LA21 zoekt mensen!

Heeft u uw duurzame hart op de goede plaats, en wilt u samen met een club enthousiaste vrijwilligers zo nu en dan interessante projecten uit voeren? Doe mee als vrijwilliger met LA21 !                                        Iedereen kan bijdragen aan een duurzame samenleving, maar velen gebruiken die mogelijkheid nog nauwelijks.

Binnen de gemeente Boxtel is de Lokale Agenda 21 een actieve club van vrijwilligers die ernaar streeft duurzaamheid in de breedste zin van het woord op de agenda te houden. Samen werken met de burgers van Boxtel is hierin het sleutelwoord om projecten gerealiseerd te krijgen. Verschillende projecten hebben regionale en zelfs landelijke aandacht gekregen. Hier mogen we dus best trots op zijn.  We noemen projecten als het compostbakkenproject, de Smaak van Boxtel, het Wereldkoor……en ga zo maar door. De ideeën voor nieuwe projecten zijn nog steeds niet opgedroogd. LA21 stuit echter steeds meer op het probleem van gebrek aan menskracht.

LA21 is op zoek naar mensen die ideeën hebben voor projecten, die een project willen trekken of in een project willen deelnemen met het verrichten van hand- en spandiensten. Of gewoon iemand die lid wil worden van de werkgroep. Voor iedereen is er dus wel iets te vinden dat bij hem of haar past.

Heeft u belangstelling om actief te worden binnen LA21 en/of lid te worden van de werkgroep?                                Neem dan contact op met Johan van den Biggelaar (secretaris), jbi@boxtel.nl tel.nr. 0411-655294 of Betsie van der Sloot (voorzitter), tel.nr. 0411-631503

60 aanwezigen bij lezing vergeten groeten

6 feb

De lezing  ”Vergeten groenten” die 30 januari jl. werd gehouden in Café Rembrandt kende met 60 aanwezige een goede opkomst. LA21 is dan ook verheugd over de belangstelling voor dit initiatief.

De aanwezigen leerden van Lemmert Neervoort allerlei wetenswaardigheden over groenten die in weinig meer worden gegeten en planten waarvan men tegenwoordig niet meer weet dat ze ooit als groenten werden genuttigd. 5000 aardappelsoorten, bieten in allerlei kleuren, gele komkommers , heilige boontjes, de wortel die in verschillende kleuren voorkwam maar pas in de 17de eeuw oranje werd , zaden uit de Amaranth-plant…zomaar een paar gewassen die aan bod kwamen. Vele aanwezigen maakten van de gelegenheid gebruik om bijzonder zaaigoed te kopen en daarmee in de eigen tuin eens andere soorten groenten een kans te geven. De heer Neervoort nodigde de deelnemers uit om eens een bezoek te brengen aan “De Historische Groentenhof” in Beesel ( Limburg) al waar hij en vele andere vrijwilligers zich inzetten om een grote diversiteit aan groenten en bloemen in stand te houden.

30 januari: Lezing over vergeten groenten

19 jan

 

DONDERDAG 30 JANUARI      20.00 uur

Café Rembrandt: Rechterstraat 56, 5281 BX Boxtel

Lezing `Vergeten groenten´

Bent u ook bezig met de voorbereidingen voor uw groentetuin?

Wilt u weer eens iets anders proberen?

Heeft u nog een heerlijk gevoel bij de groenten van vroeger?

Gaat u voor het eerst weer een groentetuin maken?

Vindt u het gewoon fijn om meer informatie te krijgen?

U bent van harte welkom op de bijeenkomst over vergeten groenten.

Op deze avond zal de heer Lammert Neervoort van de Historische Groentehof een lezing verzorgen over de vergeten groenten en de vele mogelijkheden voor uw moestuin. Er bestaat ruimschoots de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

De organisatie van deze avond is in handen van  Lokale Agenda 21.

De avond is gratis toegankelijk.