Archive | Wittlich te gast RSS feed for this section

Wittlich

2 jan

dscn1987Naast de reguliere “Smaak van Boxtel” kookavonden, organiseert Lokale Agenda 21 incidenteel  een avond voor een speciale gelegenheid.

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de stedenband tussen Wittlich en Boxtel, hebben wij op verzoek van het gemeentebestuur op 3 juli jl. een avond georganiseerd voor de gasten uit Wittlich  tezamen met de genodigden uit Boxtel. Tot de prominente gasten behoorden onder andere de burgemeesters van beide gemeenten.

Al  waren de gasten bijzonder, de werkwijze was als vanouds: onder leiding van 10 Boxtelse amateurkoks werden gerechten uit de landen van herkomst bereid. Daarbij werden de koks ondersteund door steeds een groepje gasten. De teams zorgden ook voor het uitserveren van de gerechten. Dit alles was geen eenvoudige klus, in totaal waren namelijk 90 deelnemers.

dscn1984In zijn slotwoord bedankte de burgemeester van Wittlich Joachim Rodenkirch, de organisatie voor een fantastische avond waarin burgers van beide gemeenten op een ongedwongen en gezellige manier dichter bij elkaar waren gekomen. Burgemeester Frank van Beers had nog een speciaal woord van dank voor de groep jongeren van het VMBO die zich voor het slagen van de avond had ingezet.

Deze avond was om meerdere redenen bijzonder. Jongeren en ouderen hebben zich samen actief ingezet om het gigantische klus te klaren, inwoners van Wittlich en van Boxtel hebben uitgebreid samen gekookt, gegeten en vooral met elkaar gesproken. En tot slot werd Boxtel op deze avond vertegenwoordigd door een groep Boxtelse vrouwen met uiteenlopende achtergrond en cultuur. De reacties waren unaniem zeer positief.