Archive | Welkom RSS feed for this section

Lezing ” Het geluk van een volwassen economie”

2 sep

Donderdag 2 oktober 2014: Lezing door Christiaan Hogenhuis

 Het geluk van een volwassen economie

 Op donderdag 2 oktober a.s. organiseren Transition Town, Protestantse Gemeente Boxtel en Lokale Agenda 21 een lezing door Christiaan Hogenhuis.De lezing vindt plaats op donderdag 2 oktober a.s. om 20.00 uur in de Protestantse Kerk, Clarissenstraat 18 in Boxtel. De toegangsprijs is € 5,- incl. een kopje koffie of thee. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal, deze is open vanaf 19.30 uur.

Christiaan Hogenhuis heeft diverse boeken geschreven, het meest recente is “De ceder en de saxofoon“. Hij werkt bij de interkerkelijke stichting OIKOS aan duurzame ontwikkeling en economie (met name de waardenkant ervan), en aan de relatie met spiritualiteit.

Na de eerdere lezingen in de Protestantse Kerk over de relatie tussen mens en natuur, gaat Hogenhuis thans in op de inkleuring van de begrippen duurzaamheid en welvaart (en gerechtigheid en ontwikkeling), en op de vraag wat dat betekent voor het functioneren van de economie, inclusief de vraag of economische groei nog wel kan. Hoe maak je de verbinding tussen de persoonlijke bezinning en de maatschappelijke verandering die nodig is? En hoe neem je belemmeringen weg om tot duurzaam gedrag te komen?

Doe mee met LA21

13 jul

****

LA21 zoekt mensen!

Heeft u uw duurzame hart op de goede plaats, en wilt u samen met een club enthousiaste vrijwilligers zo nu en dan interessante projecten uit voeren? Doe mee als vrijwilliger met LA21 !                                        Iedereen kan bijdragen aan een duurzame samenleving, maar velen gebruiken die mogelijkheid nog nauwelijks.

Binnen de gemeente Boxtel is de Lokale Agenda 21 een actieve club van vrijwilligers die ernaar streeft duurzaamheid in de breedste zin van het woord op de agenda te houden. Samen werken met de burgers van Boxtel is hierin het sleutelwoord om projecten gerealiseerd te krijgen. Verschillende projecten hebben regionale en zelfs landelijke aandacht gekregen. Hier mogen we dus best trots op zijn.  We noemen projecten als het compostbakkenproject, de Smaak van Boxtel, het Wereldkoor……en ga zo maar door. De ideeën voor nieuwe projecten zijn nog steeds niet opgedroogd. LA21 stuit echter steeds meer op het probleem van gebrek aan menskracht.

LA21 is op zoek naar mensen die ideeën hebben voor projecten, die een project willen trekken of in een project willen deelnemen met het verrichten van hand- en spandiensten. Of gewoon iemand die lid wil worden van de werkgroep. Voor iedereen is er dus wel iets te vinden dat bij hem of haar past.

Heeft u belangstelling om actief te worden binnen LA21 en/of lid te worden van de werkgroep?                                Neem dan contact op met Johan van den Biggelaar (secretaris), jbi@boxtel.nl tel.nr. 0411-655294 of Betsie van der Sloot (voorzitter), tel.nr. 0411-631503

30 januari: Lezing over vergeten groenten

19 jan

 

DONDERDAG 30 JANUARI      20.00 uur

Café Rembrandt: Rechterstraat 56, 5281 BX Boxtel

Lezing `Vergeten groenten´

Bent u ook bezig met de voorbereidingen voor uw groentetuin?

Wilt u weer eens iets anders proberen?

Heeft u nog een heerlijk gevoel bij de groenten van vroeger?

Gaat u voor het eerst weer een groentetuin maken?

Vindt u het gewoon fijn om meer informatie te krijgen?

U bent van harte welkom op de bijeenkomst over vergeten groenten.

Op deze avond zal de heer Lammert Neervoort van de Historische Groentehof een lezing verzorgen over de vergeten groenten en de vele mogelijkheden voor uw moestuin. Er bestaat ruimschoots de mogelijkheid om uw vragen te stellen.

De organisatie van deze avond is in handen van  Lokale Agenda 21.

De avond is gratis toegankelijk.

De smaak van Boxtel, elfde seizoen

25 sep

De Smaak van Boxtel

Al tien jaar zijn de kookavonden van De Smaak Van Boxtel een doorslaand succes.
Er wordt gekookt door vijf Boxtelaren die van oorsprong niet uit Nederland komen. Men leert gerechten maken uit verschillende landen. Tijdens de maaltijd wordt nog extra informatie gegeven over de herkomst van de gerechten, het land en kookgewoontes. Het elfde seizoen start nu.
 De keukenstudio is onderdeel van restaurant Open Hof (Baanderherencollege)l, Van de Voortweg 14, ingang parkeerplaats Van de Voortweg.
 Aanvang avond 18.30 uur, einde avond + 22.15 uur. Graag op tijd aanwezig zijn.
 Tijdens de avond helpt u de kok bij de bereiding van één gang van het 5-gangen menu.
 Het speciale 5-gangen diner begint rond 20.00 uur.
 De bijdrage in de kosten bedraagt € 8,– per deelnemer. U kunt op de avond zelf betalen.
 Ook kunt u als groep inschrijven.

Mocht u ook belangstelling hebben om zo’n speciale avond mee te maken, neem dan contact op:
• gemeentehuis Boxtel tav Dhr. J. van de Biggelaar, Postbus 10.000, 5280 AD Boxtel
• of neem contact op met Betsie van der Sloot–van der Heijden, tel. 0411-631503,
e-mail: betsie@vandersloot.demon.nl
U kunt een keuze maken uit de volgende data:
2 oktober 2013 11 december 2013 15 januari 2014
29 januari 2014 12 februari 2014 26 maart 2014
Uw gegevens:
Naam: Straat:
Postcode/plaats: Telefoon:
E-mail:
U krijgt na opgave zo spoedig mogelijk bericht op welke avond u wordt ingedeeld.

Winkel op de fiets

5 feb

Op zondag 17 maart 2013 wordt in Boxtel  de actie ” Winkel op de fiets” gehouden. Zoals uit de titel al valt af te leiden, wordt tijdens deze actiedag het winkelen op de fiets  gepromoot. Er zullen allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd en de deelnemende winkels hebben mooie prijzen ter beschikking gesteld. Binnenkort meer hierover.