Archive | De smaak van Boxtel RSS feed for this section

De Smaak van Boxtel, seizoen 2014-15

13 jul

De Smaak van Boxtel, seizoen 2014-2015.

De kookavonden van De Smaak Van Boxtel zijn een doorslaggevend succes. Er wordt gekookt door vijf Boxtelaren die van oorsprong  niet uit Nederland komen. Men leert gerechten maken uit verschillende landen. Het twaalfde seizoen gaat nu van start.                                                                                                                                                                                                                                De keukenstudio is onderdeel van restaurant Open Hof (Baanderherencollege), Van de Voortweg 14.  Aanvang van de avonden is 18.30 uur.

  • Tijdens de avond helpt u de kok bij de bereiding van één gang van het 5-gangen menu.
  • De bijdrage in de kosten bedragen € 8 per deelnemer die op de avond kan worden betaald.
  • Wilt u graag samen met andere personen inschrijven dan is dit mogelijk.
  • U kunt zich ook als groep inschrijven maximaal 25 personen.
  • U kunt zich opgeven per e-mail naar Lokale Agenda 21: la21c.torres@gmail.com

U kunt een keuze maken uit de volgende data:

24-9-14 /  8-10-14  / 10-12-14  /     21-01-15  /  11-02-15  /  25-03-15

 

De smaak van Boxtel, elfde seizoen

25 sep

De Smaak van Boxtel

Al tien jaar zijn de kookavonden van De Smaak Van Boxtel een doorslaand succes.
Er wordt gekookt door vijf Boxtelaren die van oorsprong niet uit Nederland komen. Men leert gerechten maken uit verschillende landen. Tijdens de maaltijd wordt nog extra informatie gegeven over de herkomst van de gerechten, het land en kookgewoontes. Het elfde seizoen start nu.
 De keukenstudio is onderdeel van restaurant Open Hof (Baanderherencollege)l, Van de Voortweg 14, ingang parkeerplaats Van de Voortweg.
 Aanvang avond 18.30 uur, einde avond + 22.15 uur. Graag op tijd aanwezig zijn.
 Tijdens de avond helpt u de kok bij de bereiding van één gang van het 5-gangen menu.
 Het speciale 5-gangen diner begint rond 20.00 uur.
 De bijdrage in de kosten bedraagt € 8,– per deelnemer. U kunt op de avond zelf betalen.
 Ook kunt u als groep inschrijven.

Mocht u ook belangstelling hebben om zo’n speciale avond mee te maken, neem dan contact op:
• gemeentehuis Boxtel tav Dhr. J. van de Biggelaar, Postbus 10.000, 5280 AD Boxtel
• of neem contact op met Betsie van der Sloot–van der Heijden, tel. 0411-631503,
e-mail: betsie@vandersloot.demon.nl
U kunt een keuze maken uit de volgende data:
2 oktober 2013 11 december 2013 15 januari 2014
29 januari 2014 12 februari 2014 26 maart 2014
Uw gegevens:
Naam: Straat:
Postcode/plaats: Telefoon:
E-mail:
U krijgt na opgave zo spoedig mogelijk bericht op welke avond u wordt ingedeeld.

De smaak van Boxtel

2 jan

dscn1903

 

De Smaak van Boxtel gaat in september 2012 zijn 10de jaar in.

Dit najaar start het 10de seizoen van deze unieke kookactiviteit. Er wordt gekookt door vijf Boxtelaren die van oorsprong niet uit Nederland komen.

Men leert gerechten maken uit verschillende landen. Tijdens de maaltijd wordt nog extra informatie gegeven over de herkomst van de gerechten, het land en kookgewoontes.

De keukenstudio is onderdeel van restaurant Open Hof (Baanderherencollege) gelegen bij Sportcentrum De Dommel, Van de Voortweg 14, ingang parkeerplaats Van de Voortweg.

Aanvang avond 18.30 uur, einde avond + 22.15 uur

Tijdens de avond helpt u de kok bij de bereiding van één gang van het 5-gangen menu.

Het speciale 5-gangen diner begint rond 20.00 uur.

De bijdrage in de kosten bedragen € 8,– per deelnemer. Gelieve op de avond contant te betalen.

Wilt ook graag nog andere personen inschrijven dan is dit mogelijk en dit kunt u aangeven op dit formulier.

Ook kunt u als groep inschrijven.

Mocht u ook belangstelling hebben om zo’n speciale avond mee te maken

dan kunt u zich opgeven bij Betsie van der Sloot– van der Heijden, tel. 0411-631503, e-mail: betsie@vandersloot.demon.nl

Graag aangeven welke datum voor u geschikt is:

- 3 oktober 2012

- 24 oktober 2012

- 12 december 2012

- 16 januari 2013

-  6 februari 2013

- 20 februari 2013

- 20 maart 2013

Wilt u dit bericht ook doorsturen naar belangstellenden in uw kennissenkring

De Smaak van Boxtel. U kunt zich nog aanmelden voor een gezellig diner!!

Een van de meest succesvolle activiteiten van Lokale Agenda21 is “De Smaak van Boxtel”. Werken aan duurzaamheid in onze gemeente omvat voor ons mede het werken aan sociale verbondenheid. De toekomst maken wij immers samen.

Samen koken, praten tijdens het koken en het proeven van de verschillende gerechten is het beproefde concept. Al zes jaar lang organiseren wij met regelmaat kookavonden.

Vijf koks, die van oorsprong niet uit Nederland komen, maken tijdens de kookavond een gerecht uit hun eigen land. De gasten worden uitgenodigd om de kok te helpen zodat we daarna samen kunnen smullen van al het lekkers.

Tijdens het  klaarmaken van de maaltijd en het gezamenlijke eten wordt gesproken over van alles en nog wat. Er onstaan interessante gesprekken tusssen deelnemers bijvoorbeeld over het leven in de verschillende “moederlanden” en in Nederland.  Deze formule waarin allochtone inwoners in contact komen met de autochtone gemeenschap van Boxtel wordt enorm gewaardeerd van beide zijden. Inmiddels hebben we het eerste lustrum mogen vieren. De gasten worden geworven via de krant en omroep Dommelland. Ook krijgen we veel belangstellenden via de mond op mond reclame.

Elke avond dat er wordt gekookt is een belevenis en de gerechten zijn erg smaakvol

  • De keukenstudio is onderdeel van restaurant Open hof (VMBO) gelegen bij Sportcentrum De Dommel, Van de Voortweg 14
  • Aanvang avond 18.30 uur, einde avond + 22.00 uur .
  • U helpt de kok bij de bereiding van één gang van het 5-gangen menu.
  • Het speciale 5-gangen diner begint rond 20.00 uur
  • Kosten € 8,– per persoon

De data voor de periode 2011-12 zijn:

21 september 2011

19 oktober 2011

2 november 2011

23 november 2011

14 december 2011

18 januari 2012

15 februari 2012

14 maart 2012

28 maart 2012

Mocht u ook belangstelling hebben om zo’n speciale avond mee te maken dan kunt u zich opgeven bij Betsie van der Sloot – van der Heijden, Oude Rijksweg 14 5298 MC Liempde, tel. 0411-631503, e-mailbetsie@vandersloot.demon.nl.

Met vragen kunt u ook terecht bij Angelina Geertruida tel. 06-44039966.

De recepten zijn inmiddels in een boekje gebundeld. Deze kunt u bestellen via genoemde email (kosten 5 euro).

 

Cello te gast

2 jan

zomernajaar2009540Oktober jl. zijn er twee avonden van “De Smaak van Boxtel” georganiseerd op verzoek van Cello Zorg. Cello is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

Bewoners van de verschillende Cello-vestigingen in Boxtel en Vught konden zich aanmelden en, uiteraard vergezeld van hun vertrouwde begeleiders, aan de slag gaan in de keuken van het VMBO College.

De belangstelling was zodanig groot er niet 1 maar 2 avonden geboekt moesten worden.

Aan de smaak en kwaliteit van het diner werden geen consessies gedaan. Met wat extra mankracht en iets meer tijd, konden heerlijke gerechten uit allerlei landen worden bereid.

zomernajaar2009557Zoals gebruikelijk bij alle Smaak van Boxtel-avonden, werden er 5 gangen bereid. Elk onder leiding van een Boxtelse amateurkok van buitenlandse afkomst. De deelnemers en vrijwilligers genoten volop van de activiteiten en natuurlijk het het heerlijk eten. Er waren zelfs gasten die pas wilden vertrekken nadat zij de verschillende recepten hadden gekregen. Wie weet, wordt er vanaf nu exotischer gekookt in Cello-woningen!

 

Wittlich

2 jan

dscn1987Naast de reguliere “Smaak van Boxtel” kookavonden, organiseert Lokale Agenda 21 incidenteel  een avond voor een speciale gelegenheid.

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de stedenband tussen Wittlich en Boxtel, hebben wij op verzoek van het gemeentebestuur op 3 juli jl. een avond georganiseerd voor de gasten uit Wittlich  tezamen met de genodigden uit Boxtel. Tot de prominente gasten behoorden onder andere de burgemeesters van beide gemeenten.

Al  waren de gasten bijzonder, de werkwijze was als vanouds: onder leiding van 10 Boxtelse amateurkoks werden gerechten uit de landen van herkomst bereid. Daarbij werden de koks ondersteund door steeds een groepje gasten. De teams zorgden ook voor het uitserveren van de gerechten. Dit alles was geen eenvoudige klus, in totaal waren namelijk 90 deelnemers.

dscn1984In zijn slotwoord bedankte de burgemeester van Wittlich Joachim Rodenkirch, de organisatie voor een fantastische avond waarin burgers van beide gemeenten op een ongedwongen en gezellige manier dichter bij elkaar waren gekomen. Burgemeester Frank van Beers had nog een speciaal woord van dank voor de groep jongeren van het VMBO die zich voor het slagen van de avond had ingezet.

Deze avond was om meerdere redenen bijzonder. Jongeren en ouderen hebben zich samen actief ingezet om het gigantische klus te klaren, inwoners van Wittlich en van Boxtel hebben uitgebreid samen gekookt, gegeten en vooral met elkaar gesproken. En tot slot werd Boxtel op deze avond vertegenwoordigd door een groep Boxtelse vrouwen met uiteenlopende achtergrond en cultuur. De reacties waren unaniem zeer positief.