Archive | februari, 2013

Landelijke schoonmaakdag

25 feb

Ook in 2013 wordt er een landelijke schoonmaakactie georganiseerd. Deze actie zal op 9 maart worden gehouden. De leden van LA21 zetten zich ieder jaar in voor dit initiatief. In Boxtel kunt u actief meedoen en op deze wijze een bijdrage leveren aan het mooi houden van onze gemeente

Erepenning Smaak van Boxtel

5 feb

 

Op 12 december 2012 ontvingen de organisatoren van de Smaak van Boxtel, de Zilveren Erepenning van de Gemeente Boxtel. De vijf dames mochten uit handen van wethouder Wim van der Zanden een bos bloemen en een oorkonde in ontvangst nemen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Belastende bloemen

5 feb

Belastende bloemen
Snijrozen-telers gebruiken nog steeds op grote schaal gewasbeschermingsmiddelen die verboden zijn in Nederland, concludeerde de Voedsel-en Warenautoriteit in november 2012.
Volgens Milieu Centraal is ook het kweken van tulpen,lelies,chrysanten,gladiolen en hypericum relatief belastend voor het milieu. Voor de gerbera worden daarentegen weinig bestrijdingsmiddelen gebruikt. Bloemen uit Nederland veroorzaken minder milieubelasting dan bloemen uit het buitenland.

Winkel op de fiets

5 feb

Op zondag 17 maart 2013 wordt in Boxtel  de actie ” Winkel op de fiets” gehouden. Zoals uit de titel al valt af te leiden, wordt tijdens deze actiedag het winkelen op de fiets  gepromoot. Er zullen allerlei leuke activiteiten worden georganiseerd en de deelnemende winkels hebben mooie prijzen ter beschikking gesteld. Binnenkort meer hierover.

Fruit in de wijk

5 feb

In het kader van het project “Fruit in de wijk” , heeft Lokale Agenda 21 op zaterdag 12 januari  2013 negen  fruitbomen geplant.

8 bomen langs de Europalaan in Boxtel en 1 boom  in de Inspiratietuin te Lennisheuvel. Het betreft hoogstamappel-  en perenbomen. Wij willen hiermee de leefbaarheid van de wijk ondersteunen en hopen dat bewoners, en met name kinderen, zich meer bewust worden van de oorsprong van ons voedsel en het belang van voedsel uit de eigen regio. Bovendien is er gekozen voor bijzondere fruitsoorten in het kader van behoud van diversiteit.boomplanten