Duurzame tip

2 jan

Weg met de grote afvalemmer!

Staat in uw keuken nog een grote afvalemmer, dan is de kans groot dat daarin ook nog veel GFT, papier en plastic terecht komt.  Vervang de grote afvalemmer door een kleinere met twee compartimenten, een voor afval en een voor GFT. Doe in de grote afvalemmer dan de plastic heroes-zak, en zet deze op een goed bereikbare plaats, samen met een bak voor het oud papier. Leeg het GFT bakje minimaal elke twee dagen in de groene GFT container. Doe onder in de GFT container wat karton of proppen krantenpapier zodat deze geheel geleegd wordt. U zult het merken, veel minder afval, en het scheiden van GFT, plastic en papier gaat een stuk gemakkelijker. Dus, Weg met de grote afvalemmer

Dure benzine, zuinig & minder rijden!

Nu benzine prijzen recordhoogte bereiken, wordt zuinig & minder rijden nog belangrijker.  Uw auto rijdt op korte ritjes heel onzuinig, wel een op vijf!.  Met een koude motor kan een ritje heen en terug naar het centrum kan u al meer dan  een euro benzine kosten. Het loont dus om in plaats  daarvan de fiets te pakken.  Door ritjes te combineren kunt u ook veel besparen. Gaat u met de auto weg, pas het nieuwe rijden toe, rij rustig.
Schakel al bij 2.200 toeren naar de volgende versnelling, vermijdt abrupt remmen en snel optrekken.  Qua tijd scheelt het bijna niets, maar het heeft wel een groot effect voor het milieu en uw beurs.

Adopteer een stukje groen!

Ergert u zich ook aan de blikjes, flesjes en plastic in de berm en in de natuur? Loop er niet langs, maar raap het op. Doe het bij uw plastic- of metaalafval. De groenvoorziening bij uw huis, of uw vaste wandelroute. Neem een zak en een tuinhandschoen mee en verzamelde rommel die u tegen komt. Wist U dat bijvoorbeeld een groepje bewoners van Boxtel-Oost elke 14 dagen de omgeving rond het tunneltje onder de A2 schoon houdt! jawel de rotzooi van anderen.  Waarom: een ergernis omzetten in een positieve daad die een oplossing biedt. Dat geeft je een goed gevoel.  Een kleine groep notoire weggooiers blijf je houden. Bekend is dat deze echter minder weggooien in een schone omgeving. Kortom het helpt! Doe dus mee en adopteer ook een stukje groen of een wandelroute!

Comments are closed.