Nationale opschoondag

2 jan

groepjezwerfafval

Voor 2013 is de landelijke schoonmaakdag gepland op 9 maart. In Boxtel kunt u tussen 11 en 16 uur meedoen aan deze actie. Help mee om onze gemeente schoon te houden!

 

 

Nationale Opschoondag in Boxtel goed georganiseerd!

In het hele land werden activiteiten georganiseerd om zwerfafval op te ruimen. In Boxtel deden ongeveer 80 vrijwilligers mee. Hieronder uiteraard enkele leden van LA21, mede-initiatiefnemer van het eerste uur. Ook D66 en buurtverenigingen D’n Bimd en De Oranjestraat waren vertegenwoordigd.

Omroep Dommelland en Brabants Centrum waren aanweizg om verslag te doen van de activiteiten.

Na de ontvangst op het gemeentehuisdoor Wethouder Wim van Erp en het uitdelen van het benodigd materiaal, ging men in groepjes verschillende locaties “opschonen”. Vele vuilniszakken werden gevuld met vooral veel bierblikjes, frisdrank flesjes en ook snoep papier. Het meeste zwerfafval is afkomstig van consumpties die onderweg worden genuttigd.

Op de foto onder: Wethouder van Erp verrastte alle deelnemende vrijwilligers met een heerlijk worstenenbroodje. Hier ziet u Betsie van der Sloot, Richard Permentier en Conchita Torres.

Zwerfafval is afval dat door mensen bewust of onbewust is weggegooid of achtergelaten op plaatsen die daar niet voor bestemd zijn.

Ergert u zich ook aan zwerfvuil? Laat het niet bij ergernis maar kom ook in actie. Gedurende het hele jaar kunt u de landelijke activiteiten volgen op www.nederlandschoon.nl. Er is ook een speciale site met suggesties en acties die door scholen uitgevoerd kunnen worden om kinderen bewust te maken van de zwerfvuilproblematiek. Dat is www.deschoneschool.nl.

Comments are closed.