Appelproeverij in de oude boomgaard

25 sep

Appelproeverij en meer!

Tijdens het Boxtelse Herfstfestijn op 6 oktober 2013, zal Lokale Agenda 21 prominent aanwezig zijn met een reeks activiteiten rondom het thema duurzame voeding.

Wij hebben wederom een groot aantal bijzondere appelsoorten verzameld om de inwoners van Boxtel te laten proeven van de enorme variëteit die in Nederland (nog) aanwezig is. LA21 hoopt hiermee te stimuleren dat inwoners die daartoe de mogelijkheden hebben, zich inzetten voor het aanplanten en behouden van deze diversiteit. Naast de appelproeverij kunt u genieten van zelfgemaakte jams, appeltaarten enz.

Nieuw is dit jaar de aanwezigheid van een pers om ter plekke appelsap te maken. Op professionele wijze worden de door bezoekers aangeboden appels geperst, gepasteuriseerd en verpakt in 3 liter-pakken. Dit alles voor een zeer schappelijke prijs. Ook zal het mogelijk zijn om appelsap  te kopen en uw eigen appel- of perenoogst te verkopen.                                             Vanaf 13.00 uur bent u welkom in de oude appelboomgaard achter het gemeentehuis.

Wilt u deelnemen en heeft  u nog vragen? Bel gerust Betsie van der Sloot 0411-631503 of Gerard Buiks 0411-675171.

Wij hopen u daar te begroeten!

 

 

Comments are closed.